En Ricard, el productor de pomes ens ha enviat una explicació dels diferents tipus de pomes i del seu suc de poma artesanal, productes que es poden demanar des de la PACA
Algunes dades per saber en quin punt menjar les fruites:
Gala, ja està al punt per menjar
Golden, anar menjant les que es van posant grogues
Verda donzella, varietat antiga de bona conservació , estat de maduració optim al mes de Gener, ja es pot començar a menjar les que es van posan mes grogues
Comiols, varietat trobada al port de Comiols bona conservació, estat optim de maduració al Gener, ja es pot començar a menjar les que es van posan mes grogues
Normanda, varietat antiga de bona conservació, estat de maduració optim al mes de Gener, ja es pot començar a menjar les que es van posan mes grogues
Fuji, bona conservació, estat de maduració optim al mes de Gener, ja es pot començar a menjar les que es van posan mes grogues
Flor d’Hivern, pera excel·lent per a fer al forn en qualsevol estat, per menjar a taula tenen que estar molt grogues, consumir abans del mes d’Abril.
Malacara, varietat antiga de pera d’hivern de taula, es consumeixen quan es posen grogues pero abans de que s’alloquin
Bona Lluisa, varietat antiga de pera de taula, es tenen que menjar ja, abans de Nadal.